Tehokas julkkisten suosima dieetti-laihdu jopa 9 kg kuukaudessa

Yhdysvalloissa lukuisat julkkikset ovat innostuneet aineenvaihdunnan kiihdyttämiseen ja rasvanpolttoon keskittyneestä dieetistä. Orjallisen kaloreidenlaskennan sijaan dieetissä kiihdytetään kehon aineenvaihduntaa säännöllisellä ruokailurytmillä.

Dieetin luojan oppien mukaan dieettiä noudattaessa pitäisi muistaa kolme asiaa: hiilihydraatit rauhoittavat kehoa, proteiini vapauttaa rasvasoluja ja hyviä rasvoja sisältävät ruoat auttavat rasvanpoltossa.

Dieettigurun viime vuonna julkaistusta The Fast Metabolism Diet -kirjasta on tullut Yhdysvalloissa jättihitti. Dieetti jakaa viikon kolmeen vaiheeseen, joissa keskitytään tankkaamaan ravinteita eri ruoka-aineista.

Dieettiä noudatetaan 28 päivän ajan ja sen väitetään karistavan jopa yhdeksän kiloa kuukaudessa. Dieetin juju on parin päivän välein vaihdettava ruokavalio, jonka pitäisi vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja karistaa kilot.

Dieetti kehottaa syömään viisi ateriaa päivässä. Dieetissä aineenvaihdunta laitetaan liikkeelle jo heti aamulla ja päivän ensimmäinen ateria tulisi syödä heti puolen tunnin sisällä heräämisestä.

Liikunta tukee tehokasta painonpudotusta, mutta Pomroyn mukaan tarkoituksena ei ole huhkia kuntosalilla joka päivä, vaan jokaiseen dieettivaiheeseen kuuluvat omat suositellut liikuntamuotonsa.

Amerikkalainen, omaa suosittua Dr. Oz -televisiosarjaansa luotsaava lääkäri Mehmet Oz vannoo dieetin nimeen. Dr. Oz sanoo ihmisten painonpudotuksen yleensä tyssäävän siihen, että ruokaa syödään kaloreiden pelossa aivan liian vähän.

Uudessa hittidieetissä säännöllinen ateriarytmi on kaiken a ja o. Päivän aikana pitäisi muistaa syödä viisi ateriaa.

Näin dieetti toimii

Aineenvaihduntaa kiihdyttävä dieetti jakautuu kolmeen eri vaiheeseen. Kahvi, maito- ja soijatuotteet, vehnä ja maissi ovat pannassa koko dieetin ajan.

Vaihe 1


Dieetin ensimmäinen vaihe kestää kaksi päivää ja ensimmäiset dieettipäivät keskittyvät hiilihydraattipitoisten ruokien nauttimiseen.

Ensimmäisten päivien hiilaritankkauksen tarkoituksena on vähentää loppuviikon mielihaluja. Päivän aikana tulisi nauttia runsaasti hiilihydraatteja ja proteiinia, mutta ei juurikaan rasvaa.

Hiilihydraattipitoista ruokaa saa nauttia pitkin päivää, kunhan hiilarit eivät tule vehnästä. Aamiaisella kehotetaan syömään esimerkiksi täysjyväpuuroa ja lounaalla kalkkunaa.

Hedelmiä ja vihanneksia sen sijaan tulisi nauttia molempina päivinä kahdella aterialla.

Liikuntaa ensimmäisessä vaiheessa suositellaan harrastamaan vain yhtenä päivänä. Pomroy suosittelee aerobista hikiliikuntaa, kuten lenkkeilyä tai tanssia.

Vaihe 2

Seuraavat kaksi päivää pyhitetään proteiinipitoiselle ruoalle, jonka olisi tarkoitus saada kehon rasvasolut ruokkimaan lihaksistoa.

Nyt hedelmät ja viljat ovat kiellettyjen listalla. Vihanneksia saa syödä jokaisella aterialla niin paljon kuin huvittaa. Dieetin toisessa vaiheessa tulisi syödä kolme proteiinipitoista, vähärasvaista ateriaa ja kaksi proteiinipitoista välipalaa. Kana ja kala ovat Pomroyn vinkkien mukaan hyviä proteiininlähteitä.

Proteiinipitoisen ruokavalion tueksi dieettiguru suosittelee kuntosalitreenejä, joissa hiki valuu ja lihakset joutuvat koetukselle.

Vaihe 3

Dieetin viimeisessä vaiheessa luvataan antaa läskille kyytiä. Dieetiiviikon kolmena viimeisenä päivänä syödään niin hiilihydraatteja kuin proteiinejakin, hyviä rasvoja unohtamatta.

Hyviä rasvoja voi nauttia välipalana vaikkapa pähkinöiden tai avokadojen muodossa. Dieetin kolmannessa vaiheessa kehossa pitäisi näkyä jo tuloksia: vatsa on litteämpi ja selluliittikin on vähentynyt. Lopullisia tuloksia varten kannattaa kuitenkin noudattaa dieettiä suositellut 28 päivää.

Kolmannessa vaiheessa liikuntamuotojen tulisi olla hyvin rentouttavia ja rauhallisia.

 

Malliateriat


Vaihe 1

Aamiainen: Täysjyväviljasta valmistettua puuroa. Marjoja ja hedelmä.
Aamupäivän välipala: Hedelmä. Sallittuja hedelmiä ovat mm. aprikoosit, päärynät, viikunat, greipit, kiivit, appelsiinit, ananakset ja persikat.
Lounas: Lohifilee, vihanneksia, hedelmä ja viipale täysjyväleipää.
Iltapäivän välipala: Hedelmä.
Illallinen: Kanaa ja täysjyväriisiä sekä vihanneksia.

Vaihe 2


Aamiainen: Pinaattimunakas.
Aamupäivän välipala: Kanasalaatti.
Lounas: Lihamureke, vihanneksia ja salaatti.
Iltapäivän välipala: Tonnikalavoileipä.
Illallinen: Lohifileetä ja kukkakaalia.

Vaihe 3

Aamiainen: Täysjyväviljasta valmistettua puuroa, hedelmiä ja pähkinöitä.
Aamupäivän välipala: Hummusta ja kasviksia.
Lounas: Kalkkuna-wrap ja avokadoja.
Iltapäivän välipala: Pähkinöitä.
Illallinen: Katkarapusalaatti.

Kommentit